tisdag 28 september 2021

 Tisdag 210928 Castro Verde

Idag vaknar vi till en dimmig morgon, men snart nog kommer solen fram och tränger undan dimmolnen. Strax åker temperaturen upp till 25 grader, men vi har en fläktande vind som svalkar oss.

Errol och Eva går på en tidig förmiddagspromenad för att undvika den varmaste tiden. Vi går upp över fälten, i Castro Verdes utkant. Än så länge finns inte ett grönt strå här; allt är bara brunt. Som vanligt står en åsna och en häst bundna här och vi undrar just vad de kan äta; de ser onekligen magra ut!


När vi kommer tillbaka till Homer, vill Errol vila ut i skuggan. Björn sträckläser Karin Smirnoffs trilogi och Eva passar på att gör sin 7-min-jympa inne i Homer. Tänk att vår lilla husbil har så stor golvyta att den tillåter jympapass!

Errol får sedan roas med en liten stunds godissök utanför Homer. Det går lätt som en plätt, när han får så god hjälp av vinden att hitta rätt.

Eva känner sig äntligen redo för en cykeltur ut till vår lilla fågelsjö, Horta da Nora. Björn får stanna hemma med Karin Smirnoff och Errol. Området runt sjön är inhägnat och nu går det ett gäng med åsnor där. Åsnegänget kommer genast nyfiket fram och nästan varje gång som kikaren höjs är det en åsna som skådas!




Nåja, det går allt att se en del fåglar ändå: Styltlöpare, Rödbena, Drillsnäppa, Rörhöna, mängder med Gräsänder, Smådopping, Gråhäger, Iberisk Varfågel. Efter en stund svävar det in en Brun Kärrhök över sjön.
Den gör ett svep och glider bort igen.

Plötsligt dyker det upp en bil med ett gäng engelsmän som slänger sig ut med kameror och kikare i högsta hugg. De berättar att de fågelskådar från tidig morgon till sen kväll och de tar sig ofta en tur hit till Horta da Nora, som är en bra skådarsjö nu i migrationstider. Efter ca 10 minuter har de hunnit fågelskåda, fotografera och mata åsnorna med äpplen! Sen slänger de sig in i bilen, tutar för fullt och stressar vidare.

Resten av eftermiddagen ägnar vi åt att läsa, öva portugisiska med hjälp av Duolingo, städa lite.

Errol påtalar sedan att klockan är 17 och det betyder promenadtid, enligt gängse rutin! Ok och nu bestämmer Eva att vi ska gå ”bombeiros-rundan”. Den är bra tycker Errol; här finns alltid mycket intressanta artiklar att läsa! Idag är det fler herrar som vill läsa samma artiklar som Errol, så nu blir det konkurrens! Det är dock bara Errol som går i sällskap, de övriga herrarna är ute på ”frigång” och då måste musklerna spännas och manligheten ska mätas. Eva avbryter dock mätningarna och skrämmer bort ”fri-herrarna”.

Så går vi då hem till en skön kväll i solen, till en sval öl och lite matlagning under markisen!


2 kommentarer:

  1. Hej. Kul att få följa er resa och vistelse i Castro Verde igen. Vi åker från Trollhättan den 12:e november söderut. Hoppas komma till Castro Verde och träffa er igen. Ha det bra. Agneta och Arne

    SvaraRadera
  2. Hej på er! Kul att höra från er! Hoppas er resa går fint och vi ser fram emot att träffas igen!/Eva och Björn

    SvaraRadera

  Fredag 220304 Costa de Levante Nu har vi boat här på campingen Costa de Levante ända sedan 220223. Vädret har varit omväxlande sol, värme ...