söndag 10 oktober 2021

 Lördag 211009 Castro Verde

Efter frukost tar vi farväl av Louis och Margaretha, våra belgiska grannar under senaste veckan. Vi byter mail-adresser och hoppas att vi ses igen nästa år!

Den här dagen kan vi kalla för ”reparationsdagen”. Björn går loss på att reparera låset till garderobsdörren, för efter gårdagens skakiga vägar har den gått i baklås igen! Därefter skruvar han bort spärren till ytterdörren. Skruven som håller fast spärren, trillar bort med jämna mellanrum. Denna åtgärd skjuts dock på framtiden! Därefter byts två trasiga lampor ut. Heja Björn!

Nu är det dags för Errols förmiddagspromenad och idag styr vi mot Corviranen för att inköpa färsk frukt och tomater. Vi går hela tiden på skuggiga trottoarer, för det är fortfarande mycket varmt, om än inte 30 grader idag så räcker 28 till!

Promenaden avslutas med en välbehövlig fika på ett av stadens små ute-caféer.


    

                                                      Dessa fantastiska dörrar och dörrhandtag!                                

Homer-Zlatan får sin träningsmatch och han avslutar den själv, som vanligt efter 5 min. Han tar då resolut med sig en boll och går hem!

Errol har skaffat sig en fästmö! Lilla, blyga Kira börjar nu tina upp och tillåter att Errol gör sina närmanden. Kira är så söt, spanjorska som hon är och lite rund om magen. Hon bor här på campingen, i husvagn, med sin tyske husse och emellanåt gör hon sina ”camping-promenader” för Kira går aldrig i koppel.





På kvällen sitter vi ute i Homer-skugga, njuter ett glas vin och ägnar oss åt korsordslösning. En fransk husbilsgranne, kommer fram för att få sig en pratstund och som tur är pratar han engelska! Han vill väldigt gärna berätta om sitt och hustruns liv och deras husbilsresor. De reser alltid ”off-road” och har därav en 4-hjulsdriven ”plåtis”. De har rest på detta sätt i 45 år! Det kan väl knappast vara under hela år?? Nåväl, de har färdats i Sydafrika och i Sibirien, alltid ”off-road”. Portugal anser han dock vara det svårast landet att ta sig fram genom på detta sätt. De flesta marker här är inhägnade samt är skyltade med ”privat egendom”. Imorgon ska de dock bara resa till Beja!

Ja, det är fantastiskt spännande att träffa andra människor, höra deras sätt att resa och vad de uppskattar i livet!

Nästa spännande människor träffar senare på kvällen. Efter avslutad utomhus-måltid går vi ner till ”disken” med våra kladdiga tallrikar och kastruller. Där träffar vi ett par från Nederländerna och de berättar om sin Europa-resa. De cyklar fram genom Europa och bor i tält på campingar. Cyklingen startade i Nederländerna för 3 månader sedan och nu har de alltså kommit hit. Vi har sett att de tältat här ett par dagar, men inte pratat med dem tidigare. De planerar att vara hemma igen i maj nästa år! Det besvärligaste för dom är återkommande punkteringar samt att planera matsituationen. De vill ha så lite extra packning som möjligt och värmen gör det såklart svårt med förvaring. Vi blir djupt imponerade av deras kraft och känner oss lyxigt bekväma i vår lilla Homer! Imorgon cyklar de vidare och målet är Serpa. Vi önskar lycka till och kanske ses vi igen!

2 kommentarer:

  1. Låter härligt med värme, här är det reflexväst och väntar på kvällspromenaden och bara +4 på morgonen 🙄
    Söt flickvän ❣
    Tack för trevlig läsning 😊

    SvaraRadera
  2. Ja vi klagar inte på livet här! Ja Errol skulle nog hellre välja +4 förstås. Visst är hon söt lilla Kira!

    SvaraRadera

  Fredag 220304 Costa de Levante Nu har vi boat här på campingen Costa de Levante ända sedan 220223. Vädret har varit omväxlande sol, värme ...