torsdag 14 oktober 2021

 Onsdag 211013 Castro Verde – Almodovar – Castro Verde

Nu är det dags att ”utflykta” oss igen! Vi drar iväg till den lilla staden Almodovar, direkt efter avslutad frukost, för det lär bli 30 grader varmt på eftermiddagen.

Fågelspaning utmed färdvägen ger noll resultat, ja vi ser ett gäng med Svarthakade Buskskvättor förstås!

När vi parkerat Homer och strosar iväg på skugg-trottoarerna, skojar vi om att vi gick vilse här, vid senaste besöket för två år sedan. Staden är ju liten, så det borde vara omöjligt! Tro det eller ej, men vi går vilse idag igen och känner helt plötsligt inte alls igen oss! Turligt nog dyker det upp en vägskylt som pekar ut centrum, åt rakt motsatt håll än vår färdriktning! Ja det är bara att vända på klacken och strosa tillbaka.  Snart nog kommer vi fram till det lilla torget Praca de Republica! Nu får vi vila vår varma ben och köpa oss en fika! Eva kostar även på sig favoritkakan – Queijadinha – med malen ost och mandel! Javisst låter det som en konstig blandning; men åh så goda de är!!




Medan Björn och Errol sitter kvar i skuggan går Eva in på det lilla muséet, som också ligger på torget. Här finns ingen information på engelska och guiden talar inte heller ett ord engelska. Guiden vill dock följa Eva runt för att peka och berätta. Hon är väldigt mån om att Eva ska förstå, talar sakta och tydligt. Eva förstår i stora drag vad guiden säger och kan t o m ställa några två-ordsfrågor!

Muséet har två utställningar; en med information och foton över stadens uråldriga sko-tillverkning samt en med den lokale konstnären Severo Portela Junior och hans verk.





Guiden berättar som avslutning att muséet är inrymt i stadens f d fängelse och visar en gallerförsedda lucka i golvet, där fångarna slängdes ner i källaren. Hon överräcker även en broschyr över ytterligare ett museum som finns i Almodovar – Mesa – Museu de escrita, med utställning och information över skrift/kommunikation som människor i området använde för ca 2500 år sedan. Där måste vi absolut göra ett besök framöver!

Väl hemma på boplatsen igen och efter avslutad sen-lunch, ska träningsmatchen spelas, trots 30 graders värme! Idag får vi spela på den riktiga planen, ute i parken, eftersom det har anlänt fler husbilar till campismon. Här är också fuktigt gräs och halvskugga, så Homer-Zlatan går ”all in” i hela 10 min och här är det fritt fram att ge uppskattande skall!




På kvällen sitter vi ute förstås och njuter av den ljumma kvällen. Ett par från Nederländerna passerar förbi med sin Bordercollie och stannar till för att prata. Det visar sig att de tidigare stått på ställplatsen i Serpa och då träffat våra belgiska nya vänner Louis och Margaretha, som då berättat om mötet med oss. Vad roligt! Nu presenterar vi oss för varandra. De heter Ann och Ed samt vovve Chouff. De sålde sitt hus i våras och flyttade in i sin nyinköpta husbil, för att nu kajka runt i Europa och se sig omkring. Det blir nog ett spännande liv!

Lite senare ringer vi upp Phil och Sandra för en lång vidochat. Vi får inga nyheter om deras avresa till Portugal, men hoppas fortfarande att de kommer i december.

Ikväll steker vi Fläskkotletter och potatis sent på kvällen. Måltiden intas förstås utomhus och smakar som vanligt helt ljuvlig!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

  Fredag 220304 Costa de Levante Nu har vi boat här på campingen Costa de Levante ända sedan 220223. Vädret har varit omväxlande sol, värme ...