söndag 31 oktober 2021

Söndag 211031 Castro Verde

Ovädret blev, tack och lov, inte så farligt som väderprognosen hotade med! Igår morse fick Björn och Errol en riktigt blåsig och regnig promenad, men annars har vi klarat oss nästan torrskodda! Det har mest småregnat, men blåst rejält!

Vi blir allt kvar här på Campismon en vecka till, för vid kontakt med Bredband 2 tror de att sim-kortet kommit bort på posten och de skickade ett nytt sim-kort i fredags! Helt otroligt!

Gårdagen ägnades åt datorisering, spel och videochat med våra barn. Idag blev ju matchen självklart inställd, för vi vill ju knappast spela vattenpolo! Errol kompenseras med godis-sök och paket-sök inomhus. Övningarna blir ju ganska enkla på grund av vårt begränsade utrymme. Men, roligt är det ändå!




Vi har fortsatt att fota och identifiera växter. Vårt senaste fynd är Magnoliafikus (Ficus macrophylla) samt Magnolia med frukter. Vi tar med en torkad Magnoliafrukt hem för att kunna samla in frön från den och lägga den till vårt kartotek. Det blir spännande att se om dessa frön vill växa i vår trädgård hemma i Hjo.



På kvällen intensifierades ovädret och regnet tilltog rejält såväl som blåsten, men då behövde vi ju inte gå ut mer, inte ens Errol!

Idag börjar vintertiden och vi borde får sova 1 timme längre. Fast Errol har ingen digital tidsomställning. Han väcker oss enligt sin biologiska klocka, vilket alltså blir klockan 06 idag!

Björn och Errol får en helt torr morgonpromenad och det är även lite solsken emellanåt. Det känns lite hoppfullt ändå, även om väderprognosen visar fortsatt lågtryck idag och imorgon!



2 kommentarer:

  1. Så spännande med alla frön!!!
    Blir en Portugisisk trädgård på Slingervägen 😉

    SvaraRadera
  2. Hahaha😂jajamen! De kanske passar bättre i ert växthus?😉

    SvaraRadera

  Fredag 220304 Costa de Levante Nu har vi boat här på campingen Costa de Levante ända sedan 220223. Vädret har varit omväxlande sol, värme ...