onsdag 3 november 2021

 Tisdag 211102 Castro Verde

Björn och Errol går på uggle-spaning runt Bombeiros, redan på morgonpromenaden. Tro det eller ej, men de har turen att få säga godmorgon till en sovande Hornuggla. Tyvärr var det inte tillräckligt med ljus för att fotografera den, så vi måste ju bara göra en ny spaning ikväll! Hurra och grattis till Björn!

Vår första plan för dagen är att göra en utflykt, men när Eva sköter frukostdisken börjar vattnet att sina i kranen. Aj då, det måste ju vara något fel med Homers vattenpump! Det blir inte så svårt att prioritera mellan dagens aktiviteter. Vatten vill vi ha!

Björn får krypa ner på golvnivå och montera bort vattenpumpen. Därefter ska den dissikeras och rengöras samt därefter testas. Vilken tur att vädret är bra, eftersom Errol måste ligga utomhus för att bereda plats för Björn-reparatören. Aktiviteten pågår under hela förmiddagen och till slut måste hantlangaren Eva få ledigt för att gå promenad med Errol.




Vi tar sikte på ”Cabeleireiran” Sonia (hårfrissan), som Eva besökt regelbundet under alla våra vistelser i Castro Verde. Det blir ett glatt återseende. Sonia frågar Eva hur det står till och till Sonias förtjusning svarar Eva på portugisiska! Klipptid bokas till fredag förmiddag.

Sedan får vi en pratstund med Per och Eva samt ytterligare ett svenskt par. De står med sin husbil, helt ensamma, på campingen utanför Ourique, vid barragemen. De är nöjda med att få lugn och ro där och så har de även personbil med sig som möjliggör utflykter i omgivningen.

Nej, nu måste vi gå hem till Errols matstund och fortsatt hantlangande till Björn! Han har tagit fram en ny pump, som inköpts under tidigare resor, men konstaterar att den har en koppling som inte passar till en slang! Medan Björn grubblar över lösning kommer både Per och holländske granne Frans för att hjälpa till med problemlösningen. Tre kloka huvuden slås ihop och de lyckas; Frans bistår med starka nypor och Vaselin samt Per med många kloka råd och slangklämmor! Så kan den nya vattenpumpen monteras och vips så har vi vatten i våra kranar igen! Dessa fantastiska grannar!!!

Faktiskt gjordes ett kort, men viktigt avbrott under arbetet, eftersom träningsmatchen måste spelas! Även idag störs Homer-Zlatans koncentration av brödsmulor på spelplanen, men flera snygga räddningar görs och han går nöjd hem efter sina 5 spelminuter!

Vi tar en gemensam kvällspromenad med Errol, för att se om Hornugglan finns kvar i sitt träd. Jajamen! Där sitter den och kikar ner på oss, men när Eva envist fotograferar med sin mobil, tröttnar ugglan, fäller upp sina öron och spänner uggle-ögonen i Eva! ”Nu räcker det, jag vill vara ifred”, säger Hornugglan! Vi tackar för besöket och går nöjda hemåt!




På kvällen löser vi lite korsord innan matlagningen tar vid. Det knackar plötsligt på dörren och där står granne Frans med ytterligare en slangklämma till vattenpumpen. Vilka omtänksamma grannar vi har!

Kvällens måltid består av svensk Fläskpannkaka, medtagen från hemmet i Hjo. Nu serveras den på europeiskt manér med sallad, bröd och oliver. Fast Björn tar även lite lingon till (även en skvätt rårörda lingon kom med från Hjo). Fantastiskt gott!

2 kommentarer:

  1. Skönt att ni fick ordning på pumpen 👍
    Häftigt att se Hornugglan 😊

    SvaraRadera
  2. Ja det är fint med goda grannar! Och Hornugglan ger oss fina lyckokänslor😍

    SvaraRadera

  Fredag 220304 Costa de Levante Nu har vi boat här på campingen Costa de Levante ända sedan 220223. Vädret har varit omväxlande sol, värme ...