torsdag 24 februari 2022

 Onsdag 220223 – Puerto Lápice – Costa de Levante, Moncofa

Lämnar vår övernattning efter frukost, strax efter kl 09. Eva får köra idag också, för Björn mår inte alls bra! 

Vi behöver handla och söker upp Mercadona i närmaste stad. Vår vana trogen får vi trassla oss in på smala gator och köra omkring som ett korsstygns-broderi, utan komma till någon Mercadona! Vi ger upp och försöker nu korsstygns-brodera oss ut igen. Till slut, efter en timmes broderande kommer vi tillbaka ut på vägen och så småningom på motorvägen mot Valencia. Vi blir helt genomsvettiga och slut, båda två!

Det är bäst att snart nog ta en rast, en kort Errol-kissning och en macka, för att återfå lite energi och ork! Turligt nog kan vi här också köpa 6 kg fina Valencia-apelsiner för 5 euro. De ser fantastiskt fina ut!

Framåt 15-tiden är vi framme i Moncofa och nu ska vi bara hitta till Mercadona här, för att handla lite. Det borde ju vara lätt, eftersom vi har varit här många gånger tidigare. Men, vi känner inte igen oss och gör ett nytt korsstygns-broderi bland stadens gator! Till slut, till slut hittar vi ändå vårt Mercadona. Eva går in och handlar det nödvändigaste!

Sen är det bara de sista kilometrarna kvar till Camping Costa de Levante! Vi checkar in och får rådet att välja en plats nära receptionen för att få bra wifi. Det gör vi och här står nästan inga husbilar alls! Vi får en egen liten tomt och det känns bra!

Vi boar genast in oss, ger Errol mat och sätter Björn på vilo-paus! Sen måste Errol få komma ut på en lång promenad, som kompensation för två långa, tråkiga bil-åkardagar! Vi ser då att det nästan är fullbelagt med husbilar nere vid stranden, där vi brukar stå! De flesta är fransmän.

Errol är lycklig och känner igen sig här. Vi går på sten-stranden, nästan helt själva och fortsätter sen en bit på strandpromenaden. Oj, vilken energi och glädje Errol visar! Det är härligt att se honom som ung på nytt!



Så är det snabbt kväll och nu vill Eva njuta en efterlängtad, välbehövlig dusch! Med viss skepsis går Eva till duscharna, för på det här stället brukar det inte alltid finnas varmvatten! Inne i damernas duschavdelning är det full fest! I nedre änden sitter en herr fransos och blir friserad av en kvinna, medan en annan spelar hög musik och dansar. De vinkar glatt och Eva försöker sig på lite av det franska språket, vilket går sådär! De visar på säkra, varma duschar och ”partar” sedan vidare!

Nu kan vi göra kväll och bara slappna av. Björn får gå tidigt i säng och förhoppningsvis sova gott!

2 kommentarer:

  Fredag 220304 Costa de Levante Nu har vi boat här på campingen Costa de Levante ända sedan 220223. Vädret har varit omväxlande sol, värme ...