söndag 28 november 2021

 Lördag 211127 Faro – Isla Cristina Spanien

Nu längtar vi efter att bli utsläppta från vår internering, här på Campismon. Medan vi väntar på att ”elektricitets-mannen” ska komma och koppla ur vår el, strosar Eva och Errol omkring på den pyttelilla gräsmattan, intill Homer. Då kommer en av personalen fram och hytter med pekfingret; ”du får inte gå med hunden på gräsmattan”, i värsta sovjet-anda! Eva gör tummen upp och stiger av gräset med Errol. Till slut öppnas grindarna och vi kan känna oss fria igen!

När vi kommer till bron, som leder över till fastlandet, får vi lyckan att båda två se Delfinen, som sticker upp ur vattnet med jämna mellanrum! Woow, vilken känsla!

Vi beslutar oss för att åka vidare mot Spaniens gräns och se om det finns någon ledig plats åt oss i Isla Cristina. Men, först åker vi fram till staden och parkerar Homer för att se oss omkring. När vi var här senast åkte vi bara runt med Homer.

Staden har sitt ursprung från 1700-talet, då den var en fiskehamn. Idag bor här ca 25 000 invånare.


Vi strosar in mot centrum och runt på de olika gatorna. Det är en härlig stad, längst ute vid havet, sydvästra delen av Andalusien. Här är bebyggelsen blandad med gammalt och nytt, i en salig röra och det ger staden en särskild charm. Centrum är full av liv och rörelse. Vi sätter oss ner på ett café och dricker varsin kaffe, medan vi njuter av stadslivet.

Sedan åker vi bort till ställplatsen och får en av de sista lediga platserna. Vi ser faktiskt inte någon annan svensk husbil! Vi boar in oss och äter sen-lunch.

Rob och Toss ringer på videochat; lustigt nog hade vi tänkt ringa till dem idag! De berättar att husbilen är startklar och de tänker lämna Nederländerna i början av veckan, så troligen kan vi sammanstråla redan nästa helg! Hurra, så roligt det ska bli!

Kvällspromenaden med Errol blir självklart utmed våtmarkerna med kikare om halsen. Vi förstår att det har regnat en hel del här för vi träffar på enorma vattenpölar, som gör att vi inte kommer så långt utmed vägen. Vi får helt enkelt vända om! Vi noterar dock Helena-astrilder och Flamingos.



Ikväll blir det potatis/lök-omelett, sallad, bröd och öl.


2 kommentarer:

  1. Oj så roligt att ni får se så många fåglar 😊
    Fina foton du bjuder på 👍

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket! Och ja vi gillar ju detta med lite fågelskådning.

    SvaraRadera

  Fredag 220304 Costa de Levante Nu har vi boat här på campingen Costa de Levante ända sedan 220223. Vädret har varit omväxlande sol, värme ...