måndag 15 november 2021

 Måndag 211115 Castro Verde

Häromdagen dyker plötsligt ett franskt par upp som glada i hågen kommer framrusande till oss. Det visar sig vara Christian och Danielle! Danielle brukar sitta utanför husbilen och sy ”gosedjur” på sin symaskin. Ett år fick vi två små, söta ugglor av henne. Christian pratar även lite engelska. Nu samtalar vi med alla tillgängliga medel; engelska, franska ord, portugisiska ord, tecken, gester och google translate. Det funkar! De frågar självklart efter våra gemensamma vänner; Nancy och Antonio, Jakob samt Bill och Breda. Som vanligt åker de vidare till Tavira 1 december, för att stanna där i 3 månader.

Eva har varit sugen på en skådartur till barragemen vid Horta da Nora, så igår fick det bli en cykeltur dit. Äntligen har Skedstorkarna anlänt och idag är det 3 st som skovlar runt vid strandkanten. Njutbart! Efter en stund dyker det upp en Utter! Den simmar omkring, dyker ner och kommer strax upp med en fisk i munnen. Uttern mumsar ivrigt i sig fisken och dyker sedan ner igen. Så håller den på och kommer varje gång upp med en fisk! Vilket skådespel! Till slut måste Eva ändå slita sig och cykla hem igen!

Igår kväll gick vi till Bombeiros och uggle-träden, för nu har vi hört att det lär finnas 4 st Hornugglor där. Vi spanar upp i alla fyra träden, där bajs och spybollar ligger nedanför. I vart och ett av dessa träd sitter en Hornuggla! Två av dem sover och två är vakna. Hurra!; nu har vi fått träffa alla fyra! Vilken lyckad dag! Vi kan gå hem nöjda!



                                                
                                                        Våra två vakna Hornugglor

Idag går Eva och Errol på tidig förmiddagspromenad, för att undvika värmen för vår fyrbente vän. Vi får en pratstund med en äldre portugisisk man, 82 år. Han är gift med en schweizisk kvinna och pratar därför både franska och engelska. De har också en labrador, 7 år gammal, vid namn Blackie. Han visar också var de bor; i ett stort, vackert, vitt hus, precis mitt emot Basilikan! Det var ett mycket trevligt möte! Det är otroligt så många pratsamma människor vi träffar på under våra promenader i Castro Verde! Under promenaden skördar vi också de första Lantana-fröna, men sådana ska vi ha många med hem!


                                                                
                                            Det finns många vackra byggnader i Castro Verde

När vi kommer tillbaka till boplatsen kommer ett par av våra gamla vänner från Belgien framrusande (och ja, vi har glömt bort deras namn!). De har precis anlänt och upptäcker att vi är här, men inga andra av våra gemensamma, gamla bekanta! Vi berättar vad vi vet om övriga gänget. De boar in sig på Antonios gamla plats, så nu är vi nära grannar!

Tro det eller ej, men på eftermiddagen kommer äntligen Björns sim-kort med posten. Efter en del krånglande fungerar det och mobilen har åter både surf och samtalsmöjligheter! Hurra! Vi beslutar genast att åka till Algarve, redan imorgon dag! Nu behöver vi lite semester från våra vardagsbestyr i Castro Verde!


2 kommentarer:

  1. Vilka fina ugglor! Förstår att ni har det bra i erat alternativa hemland. Kram till er!

    SvaraRadera
  2. Ja det är så roligt att hälsa på Hornugglorna. Det känns som de är våra! Kram till er tre!

    SvaraRadera

  Fredag 220304 Costa de Levante Nu har vi boat här på campingen Costa de Levante ända sedan 220223. Vädret har varit omväxlande sol, värme ...