tisdag 16 november 2021

 Tisdag 211116 Castro Verde – Silves

Efter frukost packar vi ihop våra saker och meddelar våra närmaste vänner att vi åker till Algarve några dagar. Vädret är vackert, strålande sol och temperaturen går upp till 21 grader.

Vi styr direkt till vårt tredje hem, staden Silves. Vi är framme vid ställplatsen Parque do Castelo vid lunchtid och Ana med vovve Luna hälsar oss välkomna. Här är gott om platser än så länge. Ana hänvisar oss till platsen bredvid två svenska husbilar, som vi känner igen från tidigare vistelser här. Vi ser även att våra bekanta norrmän är på plats och går genast för att hälsa på dem.

Nu boar vi in oss och äter vår lunch för att sedan ta en promenad genom staden. Silves är verkligen de Vita Storkarnas stad! De finns överallt och hela tiden hörs deras klapprande med näbbarna. 



Vi strosar först inne i staden och sedan drar vi oss ner till floden Rio Arade. 
Errol gillar de här promenaderna och han känner igen sig fint, efter våra många besök här. Vi njuter alla tre; tvåben av de vackra vyerna och fyrben av de intressanta artiklarna att läsa! Vi köper varsin kopp kaffe på ett café, nere vid floden och vilar benen en stund innan vi följer floden hemåt.

På hemvägen brukar Errol bada i en fontän. När vi kommer dit tittar han på oss och frågar om han får bada. Tyvärr är fontänen just nu tömd på vatten Errol! Vi går fram för att visa honom, men han hoppar ändå i och tittar upp på oss! "Sätt på vattnet nu då", säger Errol uppfordrande! Vi får locka upp honom med en godisbit och fortsätta, värmen till trots!






På hemvägen går vi in i en liten lokal mataffär där vi köper fina Silves-apelsiner. Nöjda fortsätter vi promenaden hem. Nu börjar det redan bli skymning och vi går in i Homer för att vila en stund innan magarna börjar kurra högt!

Ikväll får det bli en enkel matlagning; färsk pain riche som vi fyller med hemlagad potatissallad, skinka, sallad och oliver därtill.

Nu får vi se hur länge vi klarar av att vara borta från Castro Verde? Vi hoppas dock att få lite fågelskådning ute vid kusten och några bad för Errol innan vi åker ”hem” igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

  Fredag 220304 Costa de Levante Nu har vi boat här på campingen Costa de Levante ända sedan 220223. Vädret har varit omväxlande sol, värme ...