onsdag 17 november 2021

Onsdag 211117 Silves – Armacao de Pera – Silves

Det är strålande fint väder idag och 21 grader utlovas! Då passar det fint att åka till havet, Armacao de Pera, för fågelskådning, fotbad och Errolbad!

Vi blir förvånade, när vi kommer fram till stranden och ser att ställplatsen inte längre finns kvar. Det är enbart tillåtet att parkera här över dagen men det är fortfarande fotbollsklubben som tar upp avgiften 2 euro.

Vi parkerar så nära stranden som möjligt och ger oss iväg. Errol får först svalka sig och han börjar lite försiktigt med att vada ut till magen. Sedan fortsätter vi vårt strövtåg bakom sanddynerna och följer stigen utmed kanalen.


Så värst mycket fågelskådande blir det inte. Migrationen är väl över nu, så det är de stationära arterna som visar sig; Gråhäger, Kohäger, Drillsnäppa, Svarthakad Buskskvätta, Tornfalk, Klippsvala och lite annat smått och gott. Errol känner igen sig inom hela området och lufsar på i egen takt för att ägna sig åt sina intressen.

Sedan går vi tillbaka ut till stranden och bara njuter av att gå sakta, ibland med fötterna i vattnet. Gissningsvis är det väl 15 grader?


Det är inte särskilt många människor eller hundar här idag, fastän vädret är så underbart. Errol börjar nu bli modigare och ger sig ut i havet för ett svalkande dopp. Han försvinner i en enorm våg och det ser först riktigt otäckt ut, men han spolas upp på stranden så avsvalkad att han får ”labbe-fnatt” och far iväg som en tok i sanden!

Nu sätter vi oss ner en stund och njuter av varsin Silves-apelsin, medan Errol ligger och vilar i sanden. Så strosar vi vidare igen.




Efter några timmar börjar det nog bli dags att dra sig tillbaka mot Homer. Errol är hungrig och varm igen. Han bara måste få ta sig ett sista dopp innan vi åker hem! Han vadar ut försiktigt och försvinner sedan under vattnet, för tydligen blev det tvärdjupt! Vart tog botten vägen? Så får han sig en simtur också och ännu ett avslutande ”labbe-fnatt” på det.

Vi försöker sanera oss från sanden, så gott det går, innan vi går in i Homer. Men, självklart är det omöjligt att få bort all sand från Errols våta päls! Men, vad gör det, när vi haft en sådan underbar dag på stranden alla tre! ”Det enda som saknades var en lekkompis”, säger Errol.

2 kommentarer:

  1. Jag läser alla inlägg och njuter av berättelser och foton. Ni har det helt underbart förstår jag.
    Här drar vi omkring i mörker och duggregn och ser fram emot att uppleva Hjo julmarknad på lördag.
    Till veckan börjar vi julpynta så det blir lite ljus i mörkret 😊
    Kram ❤

    SvaraRadera
  2. Ja vi njuter verkligen av varje dag och har hittills fantastiskt väder! Men, det är mysigt med julpynt och ljus nu hemma i Hjo. Kul att titta på alla ljusslingor som sätts upp runt hus och i trädgårdar. Kram!

    SvaraRadera

  Fredag 220304 Costa de Levante Nu har vi boat här på campingen Costa de Levante ända sedan 220223. Vädret har varit omväxlande sol, värme ...