torsdag 18 november 2021

 Torsdag 211118 Silves – Monchique – Silves

Det är fint och soligt väder idag också, så vi fortsätter med våra utflykter. Idag väljer vi motsatsen till gårdagen hav och strand; det får bli en tur upp i bergen, till staden Monchique.

Monchique har ungefär så många invånare som Hjo (drygt 6000). Staden är känd för sina varma källor och termalbad. Turister lockas även hit för att cykla och vandra i bergen.

Vägen upp till staden är mycket vacker, smal och krokig. Vi stannar utmed vägen för att fågelskåda vid en våtmark. Det går Vadare där ute men avståndet är för långt för att vi ska kunna identifiera några arter med handkikare.



Vi tuffar vidare uppåt bergen.


Det är inte så lätt att hitta en ledig parkeringsplats i den lilla staden. Gatorna är smala och det är väldigt backigt överallt. Men, vi lyckas till slut finna en plats för Homer.

Förra gången vi var här, hade vi soligt och fint väder i Silves, men när vi kom upp till Monchique låg det ett dimlock över bergen. Det var kallt, rått och utsikterna var begränsade av dimman. Men, idag har vi strålande sol och klarblå himmel!




Här är en blandning av gammalt och nytt. Det känns lite väl mycket turistigt för att passa riktigt i vår smak. Men, man kan inte låta bli att tjusas av den fantastiska naturen runt omkring och stadens läge.

När vi sett oss mätta på Monchique beslutar vi att åka över staden Portimao tillbaka till Silves. Vi tänker oss ett stopp på Decathlon för att kanske göra några klädfynd. Vi sätter GPS:en på den närmsta butiken Decathlon. Men, när vi väl kommer fram finns inte affären kvar längre! Snopet! Äsch vi struntar i det hela och åker hem till boplatsen istället. Vi är nöjda med vår utflyktsdag!

Eva och Errol går kvällspromenaden utmed Rio Arade; det är ju bara ett måste för oss båda! Errol träffar en lekkompis ikväll! En Bordercollie vid namn Alfie, två år gammal. Nu blir det snabba rusher! Oj, så trött vår fyrbening blir! Det blir en lång promenad hem, på trötta, stela ben! Men, kul var det!



Vilken solnedgång vi fick njuta av innan vi kom hem!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

  Fredag 220304 Costa de Levante Nu har vi boat här på campingen Costa de Levante ända sedan 220223. Vädret har varit omväxlande sol, värme ...