lördag 25 december 2021

 Fredag 211224 Julafton Castro Verde

Efter vår julaftonsfrukost ringer vi till familj och vänner för att önska God Jul! Vi har även fått varsin julklapp skickat till oss från dotter Catrin med sambo Patrik. Det visar sig vara två böcker; en historisk roman och en bok med tre noveller om Binas historia. De ser vi fram emot att läsa! Vovve Dexter har skickat två små intressanta paket till Onkel Errol, som han ivrigt öppnar! Paketen är lite svåröppnade, men innehållet, i form av små julgranar, slukar han så snabbt att Eva inte hinner filma! Uppskattade julklappar med andra ord!



Det märks att husbilsfolket är åldrade resesällskap! När Eva på förmiddagen hälsar ”Feliz Natal” till en kvinna på Campismon, svarar hon ”Yes, it´s very cold”. Det blir roliga förväxlingar med nedsatt hörsel och språkförbistringar!

Vårt engelska fotbollsteam påtalar vikten av att spela matchen tidigt idag; förslagsvis redan kl 13, eftersom väderprognosen säger regn framåt eftermiddagen! Alla vidtalade spelare accepterar; vi spelar när som helst bara matchen blir av!

Förmiddagspromenaden blir en gemensam stadstur för att inhandla färsk frukt och grönsaker på Corviranen. På hemvägen sitter våra vänner från Belgien på café 7 Arts och dricker ett glas. De vinkar in oss; ”kom och drick ett glas med oss”; men tyvärr vi hinner inte! Errol måste hem för att äta lunch innan matchen går av stapeln kl 13. Det får bli en annan gång och de förstår att sådana, högst viktiga aktiviteter måste ha företräde!

När Bombeiros larmsignal går igång, startar julaftonens match! Idag blir matchen hård och tuff! Hollands damlag går in med två små damer och idag väljer Sienna inte ut någon ”golden ball”! Nej, både hon och Homer-Zlatan springer på alla bollar! Det blir till och med så hett att bråk uppstår, när alla tre spelarna försöker roffa åt sig samma boll! Det blir rött kort och utvisning för en spelare! Lilla Jul tar på sig skulden och går frivilligt av planen! Matchen rusar vidare och idag blir det faktiskt oavgjort mellan Holland och Homer-Zlatan!



När vi traskar hem med våra trötta spelare, ropar Christine och vinkar in oss till en ”Jul-Carperinha”. Vi är inte sena att tacka ja! Sandra bidrar genast med en kaka Bolo de Rei och Ellen delar ut julkort till oss alla. Vårt julkort är t o m skrivet på svenska! Så skålar vi på våra respektive språk och önskar varandra en God Jul!




Vi ägnar sedan eftermiddagen till lite förberedelser inför kvällens måltid tillsammans med Christer och Marianne. Vi skalar potatis och steker köttbullar, som får puttra i en tomatsås med mycket vitlök i.

Herrarnas 17-promenad med vovvarna får ställas in, för just då öppnar sig himlen i värsta skyfallen, som inte upphör på många timmar!

Vid 18:30 kommer våra gäster och medför sina bidrag till måltiden; sill, ägg, grönkål och bröd. Nu samlas vi runt Homer-bordet och låter oss väl smaka av vårt Tapas-julbord!




2 kommentarer:

  1. Så mysigt det ser ut 😍
    Vi fick en vit Jul med knarr under fötterna och minusgrader ❄🐾

    God fortsättning ❣
    Maritha

    SvaraRadera
  2. Så ska julen vara i Hjo, men är det ack för sällan! Njut av lite snö!

    SvaraRadera

  Fredag 220304 Costa de Levante Nu har vi boat här på campingen Costa de Levante ända sedan 220223. Vädret har varit omväxlande sol, värme ...