torsdag 30 december 2021

 Onsdag 211229 Castro Verde – Entradas – Nossa Senhora de Aracelis – Castro Verde

Vädergudarna utlovar strålande fint väder på Evas födelsedag! Härligt!

Uppvaktningen börjar redan under frukostdags, då vännen Christine kommer med presenter i form av Eau de Toilette, Körsbärste och Annas Pepparkakor (som Christine alltid tar med sig från Tyskland och ger till Eva). Strax därpå knackar Phil och Sandra på dörren. De kommer in och sjunger ”Happy birthday” samt överlämnar ett fint födelsedagskort och en stor Chokladask!


Vänner, släkt och familj ringer för att gratulera. Bästa uppvaktningen är dock när barnbarnen Märta, Margit och Folke ringer på videochat och sjunger hela ”Ja må hon leva” samt hurrar för farmor! Det värmer så gott! 

Vi hade tänkt fira dagen med att äta på restaurang vid lunchtid, tillsammans med Björns bror och hustru (Christer och Marianne). Planen ändrar vi dock på sedan covidrestriktionerna stramats åt från igårkväll. Nu måste man förutom covidpass även uppvisa ett negativt covidtest för att äta på restaurang.

Björn föreslår istället att vi tillsammans gör en utflykt med inkluderande picknick! Vilken bra idé i det fina sommarvädret! Vi åker till Intermarché och inhandlar lämpliga varor; Bifanas, bröd, bubbel och gofika!

Först åker vi ut till Entradas och strosar ut till barragemen för att fågelskåda. Nu har Kornsparvarna verkligen kommit för att stanna ett tag. De sitter överallt på staketstolparna och sjunger sin knastrande sång. Vita Storkar går på fälten och cirklar i luften över oss. Vi ser även Stork i bo. Stäppernas fält grönskar så vackert efter det myckna regnandet. Det är mycket, mycket vackert i det soliga vädret! Vid barragemen är det dock tämligen lugnt. Styltlöparna spatserar där som vanligt och Smådoppingarna dyker ideligen under vattnet. En Silkeshäger har placerat sig majestätiskt, högt upp på en sten. Sädesärlor, Svart Rödstjärt och Hussvalor flyger runt vattnet. På vägen tillbaka till Homer kan vi även skåda en flock med Stortrapp, om än på mycket långt håll.



 

Nu börjar magarna knorra så smått, så det är bäst att vi åker vidare mot picknickmålet. Vi åker till Nossa Senhora de Araceli, där vi var för några veckor sedan. Christer och Marianne har dock inte varit på denna underbara plats, med utsikt över ”hela världen”. Dessutom är det ju helt perfekt idag, när det inte blåser!

Vi börjar förstås med att se oss omkring och beundra de milsvida vyerna, åt alla väderstreck! Vi är faktiskt inte helt ensamma, för där står ett par engelsmän med lyfta kikare. De berättar att de brukar komma hit varje år för fågelskådning. Idag har de redan skådat Kejsarörn, både juvenil och adult, strax innan vi kom. Attans också, att vi missade örnarna! Nu är örnarna utbytta mot ett flertal Röda Glador, som självklart är vackra, men ack så vanliga att se.


Björn börjar sedan att steka Bifana medan Eva skär sallad och bröd. Vi dukar upp godsakerna på en mur intill. Men, först ska vi skåla i ”Rött Bubbel” för födelsedagen! Så låter vi oss väl smaka av den goda måltiden. Därefter blir det kaffe på maten, med goda Wienerbröd till. Så sitter vi länge och bara njuter av våra mätta magar och det ljuvliga sommarvädret!



Fotbollstiden närmar sig och vi inser att teamet måste spela utan Homer-Zlatan; vi hinner inte tillbaka till 15:30! Eva skickar meddelande till övriga coacher om försenad ankomst! Det måste väl ändå vara giltigt på en födelsedag?

När vi sedemera kommer hem till boplatsen står laget ändå redo för att spela! Vad är en fotbollsmatch utan Homer-Zlatan? Vi rusar ut på planen och idag är det varmt för spelarna! Homer-Zlatan startar tyvärr med en rejäl vurpa, men kan tursamt nog spela vidare oskadd! Sienna har inga buskar att gömma sig i idag, för vi spelar åter på den stora, ursprungliga fotbollsplanen! Lilla Jul bevakar matchen länge och blir till slut så upphetsad att hon kör sitt ”jubel-race” runt, runt spelplanen! Så är spelarna slutkörda och joggar till sitt press-room för eventuell fotografering samt lätt vila, innan de orkar småjogga hem för sina belöningar!



Sedan avslutar vi dagen med att samlas i ”the wall bar” för att njuta av den sista solen. Vi bjuder på födelsedagsvin. Sandra bidrar med nybakade ”ostpinnar” och Ellen med småkorvar, smågurkor samt oliver. Nu sjungs den sista födelsedagssången för denna dag och så har vi en trevlig stund tillsammans tills skymningen och kylan smyger sig på. 




2 kommentarer:

  1. Men jättegrattis i efterskott ❣
    Vilken fin dag ni fick på utflykten med god mat och vacker utsikt 🥰
    Önskar er en fin avslutning på 2021 🥳

    SvaraRadera
  2. Tack tack! Ja det blev en helt fantastisk födelsedag! 🎁 🎉

    SvaraRadera

  Fredag 220304 Costa de Levante Nu har vi boat här på campingen Costa de Levante ända sedan 220223. Vädret har varit omväxlande sol, värme ...