lördag 11 december 2021

 Lördag 211211 Castro Verde

Hurra, vädergudarna håller vad de lovat idag. Det blir strålande sol och 19 grader varmt! Äntligen, som vi längtat efter detta! Det är ju helt perfekt för den tyska måltiden, som Christine har bjudit in oss till idag kl 13.

Vi bidrar med dessert och skär till fruktsallad under förmiddagen. Sedan går Eva och Errol ut på promenad. ”Usch, nu är det så där varmt igen”, klagar Errol och går genast lite långsamt.

Så samlas vi då hos Hertmut och Christine; Rob och Toss, Ellen och Frans, Eva och Björn. Först avnjutes en Carperinha, som aperitif. Sedan vankas det stekta Frankfurter Bratwurst och Nurnberger wurst, kokt potatis och Christines egenhändigt gjorda Sauerkraut. Öl finns dock inte, utan idag bidrar Rob med Entradasvin. När alla grytor är tomma och faten är renskrapade, fyller vi på i magarna med vår fruktsallad, glass och Portvin. Festen avslutas med en slät kopp kaffe! Ja, nu får verkligen skoltyskan finslipas i flera timmar och det går faktiskt riktigt bra, även om grammatik och ord haltar. Men, vad gör det när vi ändå förstår varandra!




Vännerna Sienna och Errol, ligger intill oss och väntar, väntar, väntar på att tiden för fotboll ska infinna sig. Faktiskt infinner den sig tidigare än vanligt, redan kl 15! Vi vågar inte vänta ytterligare en halvtimme, eftersom paltkoman snabbt slänger sig över oss!



Matchen är stenhård idag igen! Lilla Jo fräser faktiskt ifrån till Homer-Zlatan när han snyter en boll mitt framför nosen på henne! Men, vad bryr sig Homer-Zlatan om det? Störst går först! Matchen blir något kortare idag på grund av värmen. Spelarna slänger sig utmattade ner i gräset innan avblåsning! Dom orkar bara inte mer och allihop har verkligen ”slitit hund” på planen idag! Bra jobbat! Nu kan alla unna sig en sen siesta, innan kvällspromenaden väntar.

2 kommentarer:

  1. Men så underbart med mat i solen och goda vänner 😊
    Här pälsar vi på oss i blåsten och duggregn ibland, plusgrader ialla fall men slaskigt när snön försvann 🙄
    Njut vidare ❤ / Maritha

    SvaraRadera
  2. Ja vi njuter verkligen av solen, även om det inte alltid är shortsväder! Synd att snön försvann lagom till jul! Kram!

    SvaraRadera

  Fredag 220304 Costa de Levante Nu har vi boat här på campingen Costa de Levante ända sedan 220223. Vädret har varit omväxlande sol, värme ...