torsdag 16 december 2021

 Onsdag 211215 Castro Verde – Ourique

Idag blir det en jättefin dag, med strålande sol, klarblå himmel och 19 grader varmt. Vi har bestämt med vännerna engelsmän att besöka dom idag, på sitt nya boställe, ca en mil söder om staden Ourique. Vi hittar lätt vägen dit för de har klokt nog hängt ut en ballong vid IP2, där vi ska svänga av, in på en smal grusväg. Sedan hänger ytterligare en ballong där vägen delar sig. På så sätt hittar vi rätt på en gång!

De hälsar oss välkomna och så strosar vi runt för att se på omgivningarna samt hur de bor. De har köpt 8 ha mark, som består av Korkeksbeklädda, mjuka kullar och Cistrosbuskar. Där finns även en mindre damm, med en liten ö i mitten. Dit söker sig självklart många fåglar! Omgivningen är otroligt vacker och vid horisonten sträcker sig bergskedjan som gränsar mot Algarve. Det går inte att se sig mätt på vyerna!



När vi sett oss omkring, slår vi oss ner vid i lä, vid husbilens sida, med utsikt över dammen. Vi fikar och pratar. Självklart har vi kikare med oss så vi kan skåda ut över dammen. Vi får snart nog se en Forsärla, med sin långa stjärt, som trippar omkring vid vattenkanten. Vi ser även Rörhöna och 
Smådopping som simmar där. Naturligtvis svävar det även flera stycken Röd Glada över våra huvuden. Det är en fin fikastund och Errol kan hela tiden ströva fritt omkring och undersöka omgivningen. Vi har en härlig dag allihop!



Vi kommer inte tillbaka till vårt boställe förrän vid 3-tiden. Vi upptäcker att vår danske granne redan har lämnat oss, vilket visar sig passa perfekt, för nu kommer bästa vännerna Phil och Sandra inkörandes på Campismon! Hurra! En hel dag tidigare än utlovat! Efter alla hälsningar och välkomstkramar boar de genast in sig som våra närmsta grannar!

Nu blir det stressigt att hinna äta sen-sen-lunch, innan fotbollsmatchen startar kl 15:30! Men, vi är alla klara och äntligen är hela teamet samlat för första matchen i internationella ligan! Lilla Jo med coach ansluter också! Och vilken match! Sienna lägger beslag på den rosa prinsess-bollen och vill inte spela med någon av de gula! Homer-Zlatan springer med fullt ös på alla bollar, oavsett färg! Trots att det är varmt idag, håller spelarna ut länge och det förefaller bli oavgjort i denna första match!

Vad kan nu vara mer självklart än en ”happy hour” i solen och idag blir det vid Homer-sidan. Där blir vi sittande så länge solen skiner och tills Björn och Rob går ut med hundarna. Christine och Toss går hem, för nu kyler det på, men Eva sitter kvar med Phil och Sandra. Vi vill inte bryta upp när vi nu äntligen har träffats. Men, när hundarna kommer åter och mörket faller går vi ändå in i våra respektive bobilar för ikväll! Vi ses ju imorgon igen och Phil har redan kommit förslaget att vi ska ha ett ”gin-clubsmöte” imorgonkväll.  Det blir fint!

Vi ägnar kvällen åt korsordslösning med tankevin. Sedan äter vi Tapas-tallrik, av våra rester. Supergott!

Vi har förresten fått paket idag! Catrin och Patrik har skickat julklappar till oss alla tre! Vi anar att vi får varsin bok och Dexter har bifogat två små paket till Onkel! Vilka godingar de är!




2 kommentarer:

  1. Vilka kluriga ena ballong snitslade er rätt 🎈
    Så vackra vyer ❣
    Maritha

    SvaraRadera
  2. Ja det är vacker natur, men jag tror inte att jag skulle vilja bo så ensligt.

    SvaraRadera

  Fredag 220304 Costa de Levante Nu har vi boat här på campingen Costa de Levante ända sedan 220223. Vädret har varit omväxlande sol, värme ...