lördag 18 december 2021

Lördag 211218 Castro Verde 

I torsdags eftermiddag fick vi en riktig överraskning! Precis när vår fotbollsmatch avslutats dyker det upp två välbekanta personer på Campismon! Nej, men det är ju Björns bror Christer med hustru Marianne som anlänt! Vi visste att de skulle komma, men trodde nästa vecka! Bra kört, ända från Gibraltar idag! Nu blir det välkomstkramar och presentation för fotbollslaget!


De får genast boa in sig och så träffas vi inne i Homer under kvällen för en Tapas-måltid, vin och prat! Gin-clubsmötet får flyttas till längre fram; vi har tiden på oss!

Kommande dag tar vi förmiddagspromenaden gemensamt med Christer och Marianne. Vi går först till Hornugglorna, som ska fotograferas. Idag är det endast en uggla hemma, men den poserar fint och vaket för fotografering! Sedan fortsätter vi till sta´n för att se om Julmarknaden har kommit igång. Men, det visar sig att den börjar först kl 15:00. Vi strosar dock runt på gatorna och inhandlar även frukten till morgondagens dessert. Flera gånger träffar vi på en grupp med tomtar som busar och jonglerar för oss. En grupp musikanter strögar också omkring på gatorna och de stannar upp för att spela fin musik för oss.  Promenaden avslutar vi sedan med en fika på Praca Republica.



Lördagen verkar bli en riktigt solig dag, men det blåser en kall vind. Dock lämpar sig vädret fint för Christines ”tyska fest”, kl 13 idag. Ja, det måste bli en repris på festen på grund av våra nyanlända vänner

Eva ägnar förmiddagen åt att göra Fruktsallad samt skala potatis tillsammans med Sandra. Phil tar med Errol på en lång promenad under tiden.

Kl 13 samlas vi då 12 personer för att ha en trevlig eftermiddag tillsammans. Nya för dagen är ju Björns bror Christer och hustru Marianne, som hälsas välkomna in i gänget av samtliga! Ellen och Frans från Nederländerna inleder festen med varsin Pernod. Christine bjuder sedan på en liten salladstallrik, innan huvudrollsinnehavarna kommer in på scenen; Frankfurterwurst och Nurnbergerwurst med Christines egenhändigt lagad Sauerkraut, potatis och senap. 


Rob bistår med rött vin som måltidsdryck. Vi låter oss alla väl smaka! Sedan fortsätter måltiden med vår Fruktsallad och Portvin därtill. Det hela avslutas med kaffe och Bolo de Rei (portugisisk traditionell julkaka) samt chokladpraliner. Oj, oj, oj, vilken fest, som varar ända fram till fotbollsdags kl 15:30.




Spelarna ligger hela tiden tålmodigt och tittar på oss när vi frossar i godsakerna! Men, nu är det dags! Upp till kamp!

Teamen är intakta; 2 spelare från Hollands damlag samt Homer-Zlatan; alla med sina coacher samt Englands mixade lag. Bollarna flyger och far åt alla håll! Tempot är högt och helt plötsligt far lilla Jo ut i en glädjerush och börjar springa runt, runt på planen! Därefter greppar hon en boll och gör sedan flera fantastiskt bra inlägg! Heja Jo! Idag är det Jo som erhåller vinsten och alla applåderna!

Fast blyga Jo vill inte vara med på bild!

Den vinsten måste firas! ”The wall bar” slår upp dörrarna för första gången i år och vi samlas i solens sista strålar för att njuta ett glas rött innan det är dags att gå in i våra bobilar. Vilken dag!

2 kommentarer:

  1. Oj vilken fest ni hade 😊 Men ni motionerar då flitigt också och maten och drycken är ju bara av det nyttiga slaget 😉
    Maritha

    SvaraRadera
  2. jajamen Maritha! Vi ägnar oss bara åt nyttigheter😉

    SvaraRadera

  Fredag 220304 Costa de Levante Nu har vi boat här på campingen Costa de Levante ända sedan 220223. Vädret har varit omväxlande sol, värme ...