söndag 19 december 2021

 Söndag 211219 Fjärde Advent Castro Verde – Entradas – S. Pedro de Cabeca – Castro Verde

Idag har vi bestämt med Christer och Marianne att göra en gemensam fågelskådningstur. Det blåser väldigt, men solen lyser och det blir nog ca 17 grader. Så det kan bli en fin dag!

Strax kommer den cyklande Tomteparaden in på Campismon, smånissar och stora tomtar. I år är de riktigt många och de tar en tur runt hela vårt boställe ropandes ”Feliz Natal”. Vi vinkar tillbaka och ropar också ”Feliz Natal” samtidigt som tomtarna blir fotograferade och så försvinner de ut på sta´n igen!



Nu lastar vi alla fem in oss i Homer och åker iväg till Entradas. Som vanligt parkerar vi vid Vattentornet och strosar iväg mot barragemen. Ganska snart får vi syn på 7 st Vita Storkar som svävar i luften och alldeles intill sträcker en Gåsgam ut sig, med flikiga vingspetsar och kal hals.

Strax därefter stryker en Svartvingad Glad tätt över stäpp-marken intill oss och försvinner sedan bort i fjärran.

Vi går fram till barragemen, men ser ganska få arter. Det är mest Styltlöpare som spatserar omkring samt många Sädesärlor som fångar insekter. Vi ser faktiskt några Hussvalor också. Röd Glada och Tornfalk är vi nu så bortskämda med att se, så vi nästan inte noterar dom längre, men de är ju trots allt så vackra.



Vi fortsätter vår resa, över stäpperna och kör vägen mot Sao Marcus de Ataboeira, med förhoppningen att Stortrapparna ska dyka upp, men de vill inte visa sig för oss idag, tyvärr!

På hemvägen gör vi en avstickare och svänger förbi byn Geraldos och vidare upp till Kapellet på S. Pedro de Cabeca. Länge beundrar vi den fantastiska utsikten över omnejden och det lilla fina Kapellet.




Nu börjar våra magar att knorra riktigt högt, så vi åker hem tillbaka till Campismon, för att äta sen lunch.

Sedan dröjer det inte länge förrän klockan är 15:30 och teamen samlas för fotbollsmatch. Det är en tuff match idag och lilla Jul gör några inlägg igen. Matte Ellen lär oss att hon heter Julie, men kallas för Jul och inte Jo, som Eva trott. Idag var vi nära att få en tysk motspelare. Särskilt Sienna oroade sig över att hennes ”golden ball” var i fara och morrade för säkerhets skull mot det tyska hotet. Dock visar det sig att den tyska flickan inte är någon lagspelare! Nej, hennes gren är Kast med liten boll och den färdigheten visar hon upp vid sidan av fotbollsplanen. Lilla Jul blir så imponerad av detta så hon försöker rusa ikapp på sin korta ben, men hon hinner aldrig ifatt.

Homer-Zlatan blåser till slut av matchen och de utmattade spelarna småjoggar tillbaka till Homer för att få sin godis-belöning och vatten.

För säkerhets skull förtöjer vi sedan för storm! Väderprognosen visar nu regn och blåst hela kommande vecka. Alla lösa föremål läggs under eller i Homers förvaringsluckor. Men, vi kan ju alltid hoppas att vädergudarna har lite fel i alla fall!

2 kommentarer:

  1. Så mycket vackert ❣
    Hoppas ni slipper oväder och prognoserna stämmer ju inte alltid 👍
    Maritha

    SvaraRadera
  2. Vi får både regn åska blåst men sol däremellan 😉

    SvaraRadera

  Fredag 220304 Costa de Levante Nu har vi boat här på campingen Costa de Levante ända sedan 220223. Vädret har varit omväxlande sol, värme ...