lördag 1 januari 2022

 Fredag 211231 Nyårsafton Castro Verde

Årets sista dag blir en fantastiskt härlig sommardag! Strålande sol och 22 grader varmt! Ut med markisen och på med shorts!



Errol och Eva går en varm förmiddagspromenad, utan några särskilda incidenser, förutom läsvärda artiklar förstås!

Idag är fotbollsmatchen tidigarelagd, till kl 15, på grund av att vi vill fira nyår i den härliga eftermiddagssolen, tillsammans med alla våra vänner. Spelarna blir glatt överraskade av att få spela en halvtimme tidigare än vanligt! Matchen blir hård och mycket kort! Båda spelarna tycker det är alldeles för varmt, men sliter hårt! Holländska damlaget vill inte släppa ifrån sig ”guldbollen” och försöker hela tiden gömma sig i buskarna för att få behålla den! Sån´t spel går inte för sig! Vinsten går därför till Homer-Zlatan, som aldrig ger upp! Lilla Jul har missat att avsparken gick kl 15 och kommer först efter avblåsningen. Dock är hon noga med att jogga hem tillsammans med laget för att få sin belöning! Hon nosade ju faktiskt på bollen en gång; det måste räknas! Sienna vägrar ge upp försöken att erövra sin ”guldboll”. Hon vet precis var vi förvarar bollarna!



Så samlas vi alla vänner, tvåbenta som fyrbenta, vid ”the wall bar”. Nyårsbuffén dukas upp och där bjuds på soppa, sauerkraut, små tyska korvar, ägghalvor med fyllning, scampi fritti, ostpinnar, snacks och vin. Det är fritt fram att njuta av delikatesserna som man vill; dock med restriktioner för fyrbenta. De måste hållas på behörigt avstånd, men tilldelas då och då små smakprov!






Vi äter, pratar och skojar samt utbringar ”Nyårs-skålar” på våra respektive språk. Vovvarnas kvällspromenad senareläggs med en halvtimme, för att utnyttja de sista solstrålarna. Sedan börjar de flesta bryta upp och gå hem till respektive bobilar. Dock stannar några tappra nyårsfirare kvar en stund till, fast mörket faller och kylan smyger sig på!



Hemma i Homer tillagar vi en Kantarellomelett, sallad, bröd, brie-ost med vin därtill och njuter gott av måltiden! Dock sker en otrevlig olycka, när Eva välter ut ett glas med vin på bordet! Vinet rinner ut över Errol, som sover gott under bordet! Han far givetvis upp, som skjuten ur en kanon! Högst förnärmad givetvis! Errol försöker nu tvätta sig själv, så gott det går och dessutom blev det lite vått i hans säng! Förlåt Errol!

Så önskar vi alla vänner ett Gott Nytt År! Välkommen 2022!




4 kommentarer:

  1. Vilken trevlig nyårsafton ni fick i det härliga vädret ☀️
    Stackars Errol 🍷

    Gott Nytt År 🥳

    SvaraRadera
  2. Gott nytt år önskar vi brevid!
    Ser fram emot att se er hemma i Hjo om några månader! Kram Tina

    SvaraRadera
  3. En alldeles utmärkt nyårsafton. God fortsättning på det nya året som som snart är inne på sitt andra dygn. Kram till er och nospuss från Zilver till Errol!

    SvaraRadera
  4. Tack fina vänner! Och ja det är sant, tiden går så fort och vi är hemma i Hjo igen om några månader! Kram till er allihop!

    SvaraRadera

  Fredag 220304 Costa de Levante Nu har vi boat här på campingen Costa de Levante ända sedan 220223. Vädret har varit omväxlande sol, värme ...