söndag 16 januari 2022

Fredag 220114 Minha Sao Domingos – Serpa – Castro Verde

Nätterna är kyliga och därför ställer vi gasvredet så det ska starta att värma oss när inomhustemperaturen närmar sig 15 grader. Naturligtvis tar gasen slut under natten, så när vi vaknar och stiger upp har vi endast 11 grader inne. Det är onekligen lite bistert!

Solen är dock uppe tidigt och börjar snabbt värma Homer. Björn byter till full gastub så vi kan få vårt morgonkaffe att värma oss med också!

Vi ser en hund komma smygande framåt Homer och det visar sig vara en äldre, nyvalpad tik. Troligen är det en lösdrivande dam för hon har inget halsband och hon förefaller vara hungrig. ”Bjud henne på frukost” säger vår gentleman Errol. Så vi erbjuder henne en portion av Errols mat. -Damen slukar girigt sin frukost, tackar för sig och slinker iväg, förhoppningsvis lite mätt i magen.



Så gör vi oss åter resklara och sätter nu vårt mål till nästa medeltida stad – Serpa. Vi hittar snabbt en bra parkering för våra bobilar och så strosar vi åter iväg till historien. Vi beslutar att endast göra en mini-variant av den här dagens historiska vandring. Staden Serpa kräver nämligen mycket mer tid än en halv dag, för att kunna tillgodogöra sig allt som finns här att se!

Vi startar med den pampiga resten av muren och akvedukten.



Därefter går in i medeltiden via en av de bevarade portarna och söker oss upp till Castellet. Vi går upp på muren och får en fantastisk vy över staden.




Innan hemfärden måste vi handla basvaror på Lidl i Serpa. När Eva går fram till en hylla för att hämta en påse med jordnötter, står en man helt stilla där, utan att flytta på sig. Eva tänker att det var väl en märklig man! Plötsligt säger mannen på engelska ”Don´t you recognize me?” Men, det är ju vår vän engelsman David, som också är där för att handla! Iförd keps, solglasögon och munskydd är det inte lätt att upptäcka vem som döljer sig bakom den förklädnaden! Det blir ett glatt återseende! David har vi träffat på vår campismo i Castro Verde, vid samtliga våra övervintringar. Han står nu med sin husbil på ställplatsen här i Serpa. Vi språkas vid en lång stund, men måste ju sedan handla klart och åka hemåt, så vi inte missar fotbollsmatchen idag!

Tursamt nog hinner vi hem lagom till 15:30! Homer-Zlatan skulle aldrig förlåta en sen ankomst! Idag vill Homer-Zlatan aldrig avsluta matchen. Det holländska damlaget springer t o m före honom till ”the pressroom” och lägger sig, men Homer-Zlatan vägrar ge upp! Vi coacher blir oroliga, för vi ser ju att han är jättetrött och helt färdig! Dock avslutar han äntligen matchen och segnar ner bredvid Sienna i ”the pressroom”, klar för intervju och fotografering!


Vi har köpt färska Jätteräkor idag och ikväll ska dessa tillredas som Scampi Fritti. Vi tillreder efter recept, men detta är vårt första försök med denna rätt, så vi är lite osäkra. Resultatet blir därför inte helt lyckat heller. Vitlökssmaken försvann helt i oljan och räkorna blir ganska smaklösa. Dock äter vi med god aptit, genom att förstärka med kryddor och diverse kompletterande tillbehör! Vi får göra ett nytt försök framöver!


 

2 kommentarer:

  1. Snällaste Errol som delar med sig av maten ❣
    Nej man är väl maskerad i munskyddet 🤣

    SvaraRadera

  Fredag 220304 Costa de Levante Nu har vi boat här på campingen Costa de Levante ända sedan 220223. Vädret har varit omväxlande sol, värme ...