söndag 16 januari 2022

 Söndag 220116 Castro Verde

Igår fick vi tacka vår värmefläkt för lång och trogen tjänst, för att därefter inhandla en ny fläkt med friska krafter. Inatt har vi provkört den och provat inställning med termostat. Det är dock svårt att veta vilket streck som ger lagom värme-effekt. Den här natten blev alldeles för varm och när vi stiger upp på morgonen är det hela 22 grader inne! Vi får prova oss fram igen!

Så är det dags för Evas och Errols förmiddagspromenad. Efter bara en kort bit möter vi en man med tre stycken Labrador-liknande hundar; en valp i koppel samt två lösspringande grabbar. Det dröjer inte länge förrän de lösa hundarna rusar rakt fram till Errol och slänger sig över honom! Nu blir det bråk! Errol gör sitt bästa för att försvara sig, men det är inte lätt med två angripare på en gång! Turligt nog får mannen stopp på gängbråket och motar iväg sina hundar därifrån! Det var dock en obehaglig upplevelse för både Errol och Eva!

Kl 12:30 har Christine bjudit in till ”bayersk middag”. Vi är fjorton personer som samlas och vi representerar alltså Tyskland, Nederländerna, Belgien, England och Sverige. Det är en härlig blandning!

Först av allt utropar Christine en skål i Portvin och så sjunger vi ”Happy birthday to you”, för det finns ju alltid en massa personer i världen som fyller år just idag!

Nr 1 på menyn är Tomatsoppa med grönsaker, därefter följer en mindre salladstallrik. Sedan dukar Christine upp en buffé som består av Leberkäse (köttfärslimpa, ost), Tyska stekta korvar, Pommes frites, Stekt potatis med Rosmarin, Knödel (potatisbollar), Klöse (små potatis/ostbollar), Sauerkraut. Dryck finns i form av rött vin, vitt vin, öl och vatten. Hela måltiden avslutas med kaffe och kaka.




Vi låter oss väl smaka av allt detta goda och ägnar hela eftermiddagen till denna fantastiska ”bayerska middag”.

Vi fotbollsspelare måste självklart bryta upp kl 15:30 för att spela match. Homer-Zlatan kör på i snabbt tempo och agerar svensk slitvarg. Holländska damlaget försöker åter att avsluta matchen genom att vara förste man i ”the pressroom”, men Homer-Zlatan spelar vidare en god stund till. Men, även en Homer-Zlatan får till slut ge upp och ansluta till ”the pressroom”.

Det sitter fortfarande kvar ett glatt gäng runt bordet när vi kommer tillbaka, men vi tackar Christine för denna fantastiska middag och drar oss hemåt. Ikväll orkar vi inte äta någon kvällsmåltid! Vi kommer att somna gott med stinna magar!

3 kommentarer:

  1. Usch vilken upplevelse 🙄 Vi råkade ut för en lösspringande Husky som reste ragg och skrämde våra rejält vid campingen häromdagen. Huskyns matte tyckte Ulf var konstig när han skällde ut henne 😣
    Mums vilket kalas!!!!!

    SvaraRadera
  2. Svar
    1. De verkade bo på campingen och kvinnan pratade engelska!

      Radera

  Fredag 220304 Costa de Levante Nu har vi boat här på campingen Costa de Levante ända sedan 220223. Vädret har varit omväxlande sol, värme ...