lördag 22 januari 2022

 Onsdag 220119 Castro Verde – Isla Cristina (Spanien)

Efter frukost gör vi oss resklara, för ett par ”semesterdagar” tillsammans med Christer och Marianne.

Eva meddelar Luis i receptionen att vi blir borta två nätter, men behåller våra boplatser. Eva beklagar även att Nuno och Andrea slutar på Campismon. Luis håller med och berättar att det beror på att deras kontrakt på 3 år löpt ut och att någon annan firma lämnat ett lägre anbud på arbetet.

Vårt slutmål för dagen är ställplatsen Camper Park Playas de Luz, intill staden Isla Cristina, några mil innanför den spanska gränsen. Det ligger intill ett fint fågelskådningsområde, som vi gärna vill visa Christer och Marianne.

Vi väljer att åka väg N2, via Almodovar till Loulé. Vid kyrkan i Barranco de Velho tar vi en rast och äter apelsin. Kyrkan är vacker och ligger högt beläget med bedårande utsikt över dalen.



Så fortsätter vår resa, med ett stopp hos Camper Service, eftersom båda bobilarna är i behov av reservdelar. Vi stannar också för att byta ut vår Repsolgas till en ny, så vi klarar kommande behov av gasvärme.

Efter välbehövlig sen smörgåslunch sätter vi sedan fart mot spanska gränsen och vårt mål Isla Cristina. Vi passerar gränsen utan någon som helst kontroll av pass eller vaccinationsbevis.

                                                                 

Först gör vi ett stopp i staden Ayamonte för att handla på Lidl. Tyvärr får nu Christer en skada på husbilen! De kör för nära ett solskydd på parkeringen och fastnar med markisen! Hela markisen förflyttas bakåt! Ja, solskydden är luriga och lätt att komma för nära. Vi har gjort detsamma för några år sedan och åstadkom en rejäl plåtskada på stackars Homer!

Vi tuffar vidare till ställplatsen i staden Isla Cristina. Här har vi varit många gånger tidigare och vill nu visas Christer och Marianne den här platsen, som erbjuder fin fågelskådning och en mycket trevlig stad. Tursamt nog har vi också bokat varsin bobilsplats, annars hade vi allt fått tji, för här är fullt!

Vi ger oss genast ut på en skådarpromenad, för det är redan sen eftermiddag! Senast vi var här kunde vi inte komma fram på grusvägen i nationalparken på grund av enorma vattenpölar som inte gick att komma förbi, men nu har det torkat upp och det går fint att komma fram! Vi ser Rödbena, Gråhäger, Silkeshäger, Ägretthäger, en stor flock med Flamingos, Gravand och Sothönor förstås, samt lite annat smått och gott! Det blir en fin promenad ända till solnedgången!



Ikväll bjuder vi på en enkel måltid i Homer, bestående av Tortilla, sallad, taboleh, brie-ost, bröd och vin. Efter måltiden är vi alla trötta och går tidigt till sängs!

2 kommentarer:

  Fredag 220304 Costa de Levante Nu har vi boat här på campingen Costa de Levante ända sedan 220223. Vädret har varit omväxlande sol, värme ...