torsdag 27 januari 2022

Onsdag 220126 Castro Verde

Errol och Eva går sin förmiddagspromenad. Hos Eva har nu uppstått ett akut behov av att klippa håret, senaste besök hos frissan Sonia var 5 december. Typiskt nog har Sonia stängt och har haft så några dagar. Hon har väl semester eller covid? Vi går förbi fler Cabeleireiros, men hittar ingen som har öppet. Till slut passerar vi en Barberaria & Cabeleireiro som har öppet. Eva sticker genast in huvudet och får en tid, 30 minuter senare. Bäst att genast ila hem, lämna Errol på hemmaplan och cykla tillbaka till frisören.

Eva får nu för första gången klippa sig hos en herr-frisör, i en typisk liten, mörk och sval lokal. Frisören själv är iklädd ytterkläder såklart, för någon uppvärmning existerar inte i lokalen. Han är mycket trevlig, men talar endast portugisiska. Nu får Eva möjlighet att träna på språket IRL och vi lyckas faktiskt förstå varandra till viss del. Frisören berättar att han kommer från Brasilien, Santa Catarina i södra delen av landet och där är det mycket, mycket vackert, säger han. Eva berättar att vi bor på Campismon i 6 månader och då svarar han att de har en husvagn, som de reser med under våren och sommaren. Frisören klipper, klipper och klipper. Damfrisörskan Sonia brukar klippa Eva på 15 minuter, medan denne man finputsar med alla sina olika saxar i 45 minuter. Till slut sitter Eva där med en mycket kortklippt, typisk herr-frisyr. Man får mycket för pengarna i Portugal; 10 euro ger en snaggad frisyr, en trevlig stund och en ny erfarenhet!

När Eva kommer åter till boplatsen skrattar och ojar sig våra grannar åt den nya frisyren, men Eva själv är faktiskt rätt så nöjd!


Våra f d schweiziska grannar kommer förbi för att visa sina bilder från gårdagen. De hade turen att få skåda en flock med Stortrapp utmed vägen till Mértola. De hade även skådat Kejsarörn! Vi gratulerar och beundrar de fina bilderna!

Lite senare kommer nästa schweiziska par, Bea och Chris, för att säga ”hej då” och tacka för vår behjälplighet att hitta vandringsmöjligheter i Castro Verdes omgivningar. Imorgon reser de vidare till västkusten. Vi önskar lycka till och på återseende!

3 kommentarer:

  1. Fina Eva :)
    Det växer ut igen, som dottern sa när hon snaggat dockan.
    Ni har det fortfarande bra, ser jag. Kram!

    SvaraRadera
  2. Haha 😂tur att jag inte är någon docka😅😘

    SvaraRadera
  3. Du passar bra i kort hår 😊👍

    SvaraRadera

  Fredag 220304 Costa de Levante Nu har vi boat här på campingen Costa de Levante ända sedan 220223. Vädret har varit omväxlande sol, värme ...