onsdag 26 januari 2022

 Tisdag 220125 Castro Verde – Entradas – Castro Verde

Vår tvättmaskin på Campismon lär väl inte lagas än på ett tag, så vi tar Homer och kör bort till Intermarché för att tvätta där. Medan tvättmaskinen rullar på passar vi på att handla. Sedan tar vi med oss tvätten i Homer och kör ut till Entradas för en stunds fågelskådning. Vi parkerar som vanligt vid Vattentornet.

På vår väg ut mot barragemen möter vi två äldre herrar från byn. Först säger de ”bom dia” till Errol, som strosar lös i förväg. Han är upptagen med sitt läsande och ignorerar herrarna helt oartigt! De rycker på axlarna och går vidare mot oss. Vi är lite artigare och stannar för att försöka språka en stund. Vi blandar engelska och portugisiska ord om vartannat. De förstår att vi tittar efter fåglar och säger att det är jättesvårt och att fåglarna minskat i antal på senare år. Kanske är det så? Det var ju precis vad vår tyskpratande fåraherde berättade för oss tidigare. Nu vet vi ju inte vilka deras referensramar är; farbröderna är ju gamla.



Nåväl, avseende dagens fågelskådning har farbröderna rätt i alla fall! Det är ingen större aktivitet i barragemen. Men, vi får nöjet att skåda en jättestor flock med Helena Astrilder som plockar frön på marken, nära vattnet. De är underbart vackra med sina lysande röda näbbar! För övrigt ser vi bara enstaka Vadare och Gräsänder. När vi vänder oss om för att gå tillbaka, svävar det ett Storkmoln över oss. Det är säkert ett 30-tal Vita Storkar som glidflyger på de varma uppåt-vindarna. Ett vackert Storkpar sitter även i ett bo intill oss och klapprar med näbbarna. Det är fint!

Medan vi har stått med våra kikare lyfta ut mot barragemen, har vår käre fyrbening smitit bakom muren intill oss och ägnar sig åt något mycket intressant! Åh nej!!! Där har en tvåbening suttit och uträttat sina behov och nu syns endast resterna av väl använt toalettpapper ligga kvar på marken; resten har vår bästa vän städat upp! Hujedamej!! 


Men, vem kan vara arg på en, för övrigt, helt underbar Errol? Han är strax förlåten, så vandrar vi tillbaka till Homer för att åka hem till boplatsen igen.

Klockan 15:30 är det dags för fotboll, rutinerna måste hållas. Björn får stå över dagens match, eftersom han är stel i sitt knä. Övriga teamet rusar ut mot planen med bollarna i högsta hugg. Dock sker en olycka redan innan matchstart! Homer-Zlatan faller omkull i en otäck volt på stenplattorna, när en boll av misstag skjuts iväg. Usch, vi blir alla oroliga att han skadat sig! Men, han är en tuffing och bara reser sig upp för att rusa vidare ut på spelplanen. Spelet drar igång och det är tufft idag, för även det Holländska damlaget gör några vurpor på gräset i försöken att rädda sina bollar. Dock är damlagets fallhöjd ganska riskfri, då benen är mycket korta!



Idag är Hollands coach Rob helt uppe i varv! Han spånar iväg i galna tankar om sin nyhetstidning ”Castro Gazette”, som ska sprida nyheter om allt som händer på vår Campismo. Galenskaperna blir bara värre och värre, vartefter matchen pågår och vi får många, många skratt. Ja, Rob är så speedad att vi undrar om han redan varit på djupdykning i Entradas-boxen?

Robs speedade tankar om ”Castro Gazette” fortsätter även vid herrarnas 17-promenad. Vi har faktiskt aldrig sett Rob så här galen! Vi får väl se om redaktören har lugnat sig imorgon?

1 kommentar:

  Fredag 220304 Costa de Levante Nu har vi boat här på campingen Costa de Levante ända sedan 220223. Vädret har varit omväxlande sol, värme ...