fredag 28 januari 2022

 Torsdag 220127 Castro Verde

På förmiddagen får vi säga farväl till våra schweiziska fågelskådar-vänner. Vi pratar länge och de vill att vi fortsätter hålla kontakt via WhatsApp, så vi byter genast mobilnummer. Så får vi veta att de heter Marcus och Ursula Schwarz och bor söder om Zurich. Marcus berättar att han byggt tre husbilar i unga år. Med den första for de till Skandinavien och var på resande fot under tre månader, med sina tre små barn. Detta var 1973 och de besökte Danmark, Norge, Finland, Sverige samt tog färja till Island. De vill gärna återbesöka Sverige. Till slut måste de dock fara vidare och vi lovar hålla kontakt!

Eva och Errol tänker göra sällskap med Christer och Marianne ut till barragem Horta da Nora för att ägna en stund åt fågelskådning. Medan vi väntar på dem hinner Errol träffa lilla valpen Bella (8 veckor). Hon är först rädd för farbror och gömmer sig bakom matte, men efter en stund närmar hon sig och till slut försöker hon få igång lek med vår gamle man. Errol är dock inte intresserad av bäbisar, så han ignorerar henne helt. Matte är dock nöjd med att Bella får träffa andra hundar.



Så promenerar vi iväg ut till dammen. Errol tycker promenaden är urtråkig! Här finns inget att läsa och det blir varmt, tycker han. Han uppfattar nog promenaden enbart som en meningslös transportsträcka. Vi ser en stor flock med Skedstorkar och det är något visst med dessa fåglar! En Härfågel sitter stilla på en stor sten. Vi får också se en flock med Hämplingar som sitter i en buske. I övrigt är det inte några nyheter som dyker upp, så efter en stunds skådande vandrar vi hemåt igen.

Idag har Errol haft så tråkigt, så han kan knappt bärga sig till fotbollsmatchens start! Han vill ligga ute, ligga inne, ligga ute osv. Till slut blir klockan ändå 15:30 och vi får alla rusa ut på planen. För att kompensera sin tråkiga dag, spelar Homer-Zlatan riktigt tufft och förlänger speltiden så mycket han klarar av! De är riktiga kämpar våra två spelare!



Ikväll är det dags för Gin-klubbens sista möte för denna säsong! Phil och Sandra ska faktiskt starta sin hemresa mot England på måndag! Oj, så fort deras vistelse här har gått! Björn vill göra mötet extra festligt och bjuder på Bifanas, Pommes Frites, bröd och sallad. Sandra bjuder på sin supergoda Morotskaka till dessert! Vilken trevlig och festlig kväll!




2 kommentarer:

  1. Errol är stor och svart, lite skrämmande för små valpar 😊
    Artur var ju lite avvaktande första gången men nu är han kaxig, 8 mån och 2 kg tyngre är Konrad 🤣

    SvaraRadera
  2. woow 2 kg tyngre än Konrad! Undrar vad Errol och Artur säger när de träffas igen?

    SvaraRadera

  Fredag 220304 Costa de Levante Nu har vi boat här på campingen Costa de Levante ända sedan 220223. Vädret har varit omväxlande sol, värme ...