torsdag 3 februari 2022

 Onsdag 220202 Castro Verde

Idag är det marknad och vi går tidigt iväg dit. Errol är ivrigast av oss och har bråttom att komma iväg för att göra sina ”inköp” vid ost-, korv- och skinkstånden! Vi köper 3 kg jordgubbar för 5 euro! Vi ska dela med Christer och Marianne, eftersom gubbarna måste ätas upp snarast. Vi kan ju inte äta hur mycket som helst! Eva köper 5 par trosor för 5 euro. Några fröpåsar, 1 liter oliver, färsk vitlök, apelsiner, äpplen och bananer inhandlas också. Errol snikar åt sig så mycket ostskalkar och skinkrester som han hinner med. Sedan går vi nöjda därifrån.



Vi tar en fika på café-kiosken innan vi går hem. Eva går även in på Kinesen och köper en ny vitlökspress, som måste provas ikväll.

Vid samtal med Rob under dagen, frågar han om det verkligen är sant att vi svenskar tar av oss skorna när vi går in i våra hem. Självklart är det sant! Detta introducerades på 1930-talet, för att få renare hem med mindre smuts och baciller samt därmed minskade sjukdomar. Vi undrar då hur de gör i Nederländerna. De torkar av skorna på dörrmattan och går sedan in med skorna på. Möjligen byter de till bekvämare skor senare på kvällen! ”Tänk att ni är så smutsiga i Sverige att ni måste ta av er skorna”, säger Robban och skrattar!

Idag blir det solnjut på eftermiddagen. Markis ut och shorts på! Vi lånar en bok av Christer, med fågelskådningsområden i västra och södra Spanien. Eva fotar intressanta kartor och beskrivningar, för eventuellt framtida bruk!

Fotboll spelas, enligt gängse rutin. Idag har Tyskland svårt att få fart på holländska damlaget. Sienna softar och håller hårt i guldbollen. Homer-Zlatan sliter varg som vanligt, i värmen! Han hinner dock med att mota bort ett par manliga inkräktare, som inte alls är intresserade av fotboll. De förefaller bara vara huliganer! Homer-Zlatan sköter det snyggt och huliganerna lufsar därifrån!

Vid kvällsmåltiden förstärker vi vår tonfiskröra med den nyinköpta vitlöken. Vitlökspressen fungerar utmärkt, så nu kan vi äntligen frossa i vår älsklingssmak igen! Till dessert avnjutes dessa underbara jordgubbar! De är stora, frasiga och så smakrika, icke jämförbara med våra svenska! De här ”gubbarna” är allt ett strå vassare!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

  Fredag 220304 Costa de Levante Nu har vi boat här på campingen Costa de Levante ända sedan 220223. Vädret har varit omväxlande sol, värme ...