måndag 21 februari 2022

Söndag 220220 Castro Verde – Mérida (Spanien)

Efter avnjuten frukost är det då dags för ett långsamt farväl tillsammans med våra fyra kvarvarande vänner, Rob och Toss med Sienna samt Christine och Hartmut. Vi ber Rob att lämna vårt visitkort till tältande mannen från Schweiz, som vi lärt känna. Han var nämligen inte hemma just nu. Vi har redan tidigare pratat med holländske Frans, vår bästa granne större delen av Campismo-vistelsen. 



Vi reser i strålande fint väder, klarblå himmel och stor sol. Vid Évora har vi turen att få se en Brun Glada; ett nytt kryss för denna resan! När vi passerat Borba, är det dags för en lunch-paus. Platsen är lite sunkig, men utsikten är vacker med en vy över en sjö, betande kor och gröna fält. Errol och Björn kan ta en promenad medan Eva fixar lunch-mackorna. Med mätta magar kan vi nu fara vidare. 

Vi passerar Elvas och ser faktiskt akvedukterna på långt håll. Färden går vidare, in i Spanien och förbi Badajoz.

Vid 15:30 är vi framme på ställplatsen i Mérida. Vi får hjälp att passera bommarna och betalar för två dygn. Det kostar 15 euro/d inklusive el. Wifi är gratis. Vatten och tömning finns, men ej toalett eller dusch. Vi blir sedan hänvisade en plats och mannen lotsar oss även in samt visar sedan var elstationen och service-stationen finns. Det är verkligen välordnat!

Björn behöver nu sin siesta. Eva och Errol behöver istället en rekognonserings-promenad för att utröna var hund-toaletten kan finnas. Fint, den är inte långt bort alls och visar sig vara en park, med massor av intressant läsning. Runtomkring parken är det fullt av ute-serveringar och här sitter hela familjer och njuter av den fina söndagen.

Vi strosar vidare några gator längre bort. Snart nog kommer det fram en hel stor familj och vill prata med oss. Som tur är kan dottern prata engelska. Pappan i familjen vill visa bild på deras svarta labrador, som är lika fin som Errol, enas vi om. Att promenera med en fyrbening är verkligen kontakt-skapande!

Kvällspromenad blir gemensam. Vi bestämmer oss för att leta upp Amfiteatern, som ligger ganska nära vår ställplats. Oj, oj, oj vilket område! Det är ju enormt! Området är inhägnat och är självklart avgiftsbelagt. Vi läser på informationstavlan att man kan köpa en samlad biljett för 8 euro (pensionär), som ger inträde till Méridas alla sevärdheter. 




Vi inser nu att Mérida nog inte är den bästa staden för oss, med tanke på att vi inte vill lämna Errol ensam i Homer hur länge som helst och med tanke på Björns begränsade gångförmåga. Imorgon får vi ta ställning till vad vi ska välja ut att besöka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

  Fredag 220304 Costa de Levante Nu har vi boat här på campingen Costa de Levante ända sedan 220223. Vädret har varit omväxlande sol, värme ...