lördag 12 februari 2022

 Torsdag 220210 Mouraou – Villanueva del Fresno (Spanien) – Moura – Serpa – Castro Verde

Vi sover gott, trygga vid den mäktiga borgens murar. Idag består vår frukost-tv av flyguppvisningar som Ladusvalor, Hussvalor och Klippsvalor gör runtom kyrktornet. Det är en underbar naturfilm!



Det mindre underbara är att vi upptäcker att Errol kräkts under natten. Vi tackar honom dock, för att han kräktes på golvet och inte på Homer-mattan. Eva städar lätt upp efter honom.

Så lämnar vi Mouraou, genom dess smala gränder, med andan i halsen!

Eftersom det bara är 7 km till den spanska gränsen bestämmer vi oss för att åka till närmsta stad – Villanueva del Fresno – för att tanka billigare diesel.

När vi åker över till Spanien möts vi av stora inplastade odlingar, men även av enorma fält med rosa-blommande Mandelträd. Det är så vackert! Den här resan går ju snabbt och snart nog snurrar vi åter runt bland smala gator och gränder för att hitta på en matvaru-affär. GPS:en är verkligen inte till någon hjälp, så vi ger upp och kör istället till närmsta bensinstation. Full tank och dieseln kostar här 1:49 euro/l. Vi nöjer oss med detta inköp och kör tillbaka till Portugal igen.

Nu siktar vi mot nästa medeltida mål, nämligen staden Moura. Oj, oj, oj, så mycket bilar här är och återigen slussar GPS:en in oss bland de smala gatorna, där dessutom bilar står parkerade hur som helst!! Det här går bara inte! Vi klarar inte att manövrera in Homer till vår tänkta nattparkering! Vi får bara ge upp detta medeltida mål!

Vi beslutar oss för att åka mot hemmet i Castro Verde, eftersom vi ändå är inom dess räckvidd. Målet ställs först till staden Serpa, som får bli vårt värdiga avslut på denna historie-semester. Resvägen dit är underbart vacker; Mandelträden står nu i full blom och kantar vår färdväg. Vi njuter!

Vi parkerar Homer vid Lidl, för härifrån är det nära till medeltiden! Så strosar vi bort till Serpas historiska centrum och den vackra akvedukten. Det är vårt tredje besök här, under denna vistelse, men Serpa är värd all uppmärksamhet! Errol tuffar på, som på räls, för han känner igen sig väl i den här medeltiden.






Det är en varm dag, med soldis och 21 grader, så vi kan inte strosa omkring hur länge som helst! Frampå eftermiddagen får det vara nog! Nu handlar vi lite på Lidl och styr kosan hemåt!

När vi styr in på vår boplats, möts vi såklart av väntande grannar. Våra finska grannar kommer upprörda och berättar att en ensamfarande man från Nederländerna beslöt sig för att lägga beslag på våra nya blå ”klossar”. De upptäckte tjuven under brottets gång och rusade då fram för att stoppa honom! De lyckades även och de tog också ett foto på nummerskylten! Tack kära, finska grannar för er uppmärksamhet och att ni inte rädes att ingripa! Heja Finland! Vi tackar och tackar igen för deras hjälp!

Sedan kommer Frans och Ellen för att bjuda in oss på Kycklingsauté och vin ikväll. Men, vi får faktiskt tacka nej, för nu är vi jättetrötta och längtar efter en dusch samt en avkopplande kväll hemma i Homer. Nu är vi tillbaka i nutiden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

  Fredag 220304 Costa de Levante Nu har vi boat här på campingen Costa de Levante ända sedan 220223. Vädret har varit omväxlande sol, värme ...